De kracht van video om je boodschap over te brengen

Video is een krachtig medium om je boodschap over te brengen en in bepaalde gevallen ook een snelle manier om een probleem te tackelen. Voor Philadelphia gingen we in turbostand om een videokanaal uit de grond te stampen.

Door: Peter van Vuuren
Leestijd: 4 min

IMPROVISE – ADAPT – OVERCOME

Deze gedachte bracht onze klant Philadelphia al gelijk de eerste week van de lockdown in actie. Een vast ritme is voor de cliënten van deze zorginstelling voor mensen met een beperking zeer belangrijk. Niet alleen de dagbesteding is er niet meer, ook is er geen bezoek meer mogelijk en is (mede daardoor) het vaste ritme moeilijk te verwezenlijken. Bij mensen met een beperking is er daarbij vaak onbegrip voor de situatie en dat levert een lastige situatie op, die om een directe oplossing vraagt.

Hallo Thuis

Een info- en entertainment videokanaal werd met behulp van onze videoafdeling binnen 48 uur uit de grond gestampt. Via livestream en eerder opgenomen programma’s worden vanuit het hoofdkantoor van Philadelphia in Amersfoort dagelijkse uitzendingen verzorgd. Ze zijn speciaal gemaakt voor (en soms ook door) de doelgroep en iedereen kan deze bekijken op www.philadelphia.nl/hallothuis.

Een prachtig voorbeeld van improviseren, aanpassen en het communicatieprobleem oplossen. Digitale media waaronder video zijn in deze tijden essentieel. Voorlopig maar waarschijnlijk ook na de coronacrisis blijven zij een primaire bron van consumptie en communicatie. Onze video-experts helpen merken in onzekere tijden. Als geen ander kunnen we met de blik van buiten naar het merk kijken en helpen met strategie, advies en productie van video’s in welke vorm dan ook.

Geprek met Koning Willem-Alexander

Dat dit een bijzondere tijd is voor alle cliënten (maar ook zeker voor zorgmedewerkers) bewijst niemand minder dan Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander. Hij stak op donderdag 2 april alle zorgmedewerkers een hart onder de riem met een videogesprek. Ook dit bijzondere gesprek legden wij vast, uiteraard met inachtneming van alle richtlijnen van het RIVM.

De voordelen van video

Hallo Thuis bewijst dat video op korte termijn ingezet kan worden, waarbij de content eveneens zeer functioneel is. Aangezien we de ervaring en expertise beschikbaar hebben, bleek de klus te klaren (maar nog altijd een uitdaging). Bij Scripta zien we al jaren de kracht van videocontent om als organisatie je boodschap over te brengen, ook wanneer de urgentie niet zo hoog is als nu.

De vraag naar videocontent neemt toe en precies om die reden hebben wij een eigen video-afdeling opgezet. Daarmee kunnen we snel handelen wanneer dit nodig is (zoals het geval was bij Hallo Thuis) en kunnen we ook helpen bij een contentstrategie voor de langere termijn, waarbij anno 2020 videocontent in veel gevallen een rol speelt.

Video heeft een aantal voordelen ten opzichte van geschreven content en werkt uiteraard ook aanvullend. Zo kun je in minder tijd een complex vraagstuk helder uitleggen, door slim om te gaan met ondersteunend beeld. Afhankelijk van de materie kun je gaan voor gefilmd beeld, maar animatie werkt vaak beter om bijvoorbeeld een oplossing of een propositie uit te leggen.

Bedenk daarbij altijd voor welk medium je de video wilt inzetten. Wanneer je een instructievideo binnen een intranetomgeving wilt plaatsen, dan is het wellicht prima om met een voice-over te werken, terwijl je voor een LinkedIn-campagne om meer leads te krijgen beter kunt gaan voor een korte video met compacte tekstblokken (aangezien veruit de meeste LinkedIn-gebruikers het geluid uit hebben staan).

Onze video-afdeling is zeer bedreven in alles wat bij videocontent komt kijken en houdt daarbij niet alleen rekening met de wensen van een organisatie, maar denkt eveneens na over mogelijkheden waar je wellicht nog niet aan hebt gedacht. Denk bijvoorbeeld aan een ander perspectief om een verhaal te vertellen (vanuit de ‘afnemer’ in plaats van de ‘aanbieder’), of een net even andere insteek qua filmen.

Dat heeft de laatste jaren geresulteerd in prachtige producties, van promotionele video’s tot digitale jaarverslagen, van bedrijfspresentaties tot animaties, en van sfeervideo’s tot aftermovies. Daarbij maken wij video’s die geschikt zijn voor bijvoorbeeld social media-campagnes, waarbij we rekening houden met de technische mogelijkheden (of beperkingen) en het gebruik van het betreffende platform.

Meer inspiratie

Realiseer je marketingdoelstellingen met effectieve videocontent

Contact

Adres

Bergstraat 9
3811NE Amersfoort

Over ons