Inspireren met sterke videocontent en storytelling

“Met video kun je een ingewikkeld vraagstuk simpel en helder uitleggen

De eenvoud van video

Met video kun je heel goed complexe zaken een stuk eenvoudiger maken. Alleen al omdat je niet hoeft te omschrijven wat je als kijker zelf kunt zien. Maar het visueel opnemen van informatie is niet alleen toegankelijker, je onthoudt het ook beter en kunt ook meer informatie tegelijk opnemen. Bovendien kun je met video heel snel een bepaalde sfeer of emotie oproepen, iets wat je via andere kanalen niet zal lukken.

Maar ook het maken van video’s is heel eenvoudig. Met beperkte middelen en in korte tijd kun je al heel snel succesvol zijn met video. En ook grotere producties met meerdere camera’s en op verschillende locaties zijn, met een goede voorbereiding,  heel laagdrempelig te produceren.

Verhalen vertellen

Bij Scripta geloven we in de kracht van storytelling. En video leent zich heel goed om op een verhalende manier informatie te delen.

Die vertelvorm start meestal bij het maken van het script, maar kan ook pas bij de montage beginnen (bijvoorbeeld bij de registratie van een evenement).

Een verhalende opbouw van je video zorgt dat mensen zich meer betrokken voelen bij jouw boodschap, de informatie beter tot zich nemen en de video langer blijven kijken.

Videomarketing

Voordat je video’s gaat maken, heb je al bedacht voor wie je dat gaat doen, wat je gaat vertellen en via welke kanalen je gaat zorgen dat die informatie bij jouw doelgroep komt. Daarover adviseren hoort net zo goed bij ons werk als het maken van de video’s zelf.

Als jouw video eenmaal geproduceerd is, ga je deze natuurlijk zo slim mogelijk inzetten. Via jouw eigen kanalen, via social media of via een videoplatform. Wij volgen alle resultaten, en waar nodig sturen we bij.

“De mogelijkheden voor de inzet van video zijn de laatste jaren fors toegenomen

Case

Videokanaal Hallo Thuis! voor Philadelphia

Toen het coronavirus uitbrak, leverde dat de nodige kopzorgen op voor Philadelphia. Een snelle en creatieve oplossing was nodig om de service te bieden die van groot belang is voor cliënten.

Meer cases

Inspiratie

Optimalisatie voor betere zoekresultaten in YouTube

Het is geen gek idee om YouTube prominent op te nemen in je marketingstrategie.

Meer inspiratie

Realiseer je marketingdoelstellingen met effectieve videocontent

Contact

Adres

Bergstraat 9
3811NE Amersfoort

Over ons