Vacature: Head of video/creative producer

Voor onze videoafdeling zoeken we een superster. Iemand die het team kan aansturen, met onze klanten bekijkt hoe we het beste hun vraag kunnen invullen, en zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Je krijgt alle vrijheid die je nodig hebt, maar kunt ook altijd terugvallen op de steun vanuit de rest van de organisatie.

Onze video-afdeling maakt de meest uiteenlopende video’s. Van corporate movies tot instructiefilms, van journalistieke video’s tot livestreams en van journaals tot evenementregistraties. Dat doen we voor een grote diversiteit aan klanten, van ANWB tot NU.nl, van Fastned tot Philadelphia Zorg en van vtwonen tot Harvey Nash. En met een enthousiast team van vijf videofanaten.

Head of video/creative producer

Als head of video ben je zelfstandig in staat bent om de dagelijkse operatie in goede banen te leiden. Dit doe je met je eigen ervaring, inzicht en netwerk. Je werkt pro-actief, optimaliseert werkprocessen en laat anderen beter werken. Dagelijks ben je in staat om jouw team te verbinden en te motiveren. Je fungeert voor hen als eerste aanspreekpunt en klankbord.

Doordat je mensen continu weet uit te dagen, werk je mee aan een groeiende organisatie. Voor klanten ben je het gezicht van de afdeling en verzint oplossingen voor de vraagstukken van onze klanten. Daarnaast werk je mee met de operatie als creative producer. Na gesprekken met klanten verzin en produceer je videocontent voor al onze klanten.

De video-afdeling van Scripta heeft een klein kernteam van 5 FTE en een grote flexibele schil. Jij weet als geen ander de werkdruk intern te managen door samen te werken met alle betrokkenen. Je rapporteert aan de managing director van Scripta. In samenspraak nemen jullie strategische beslissingen, zoals mogelijke uitbreiding van het team, aanschaf van apparatuur en richtingen voor verdere specialisatie.

Over ons

Scripta is het slimme contentmarketingbureau, dat precies weet hoe je met relevante content marketingdoelstellingen realiseert. Scripta adviseert, bedenkt en creëert content voor klanten als Menzis, Save the Children, Gasunie, Jacobs Douwe Egberts, APG, NBTC Holland Marketing, Fastned, Philadelphia Zorg en het Aidsfonds. Naast video’s maken we voor onze klanten onder andere magazines, longreads en social media-campagnes.

Scripta zit in Amersfoort, vlak bij het station en op loopafstand van het historisch centrum.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur ook (deels) in een soortgelijke functie

 •  Je toont initiatief en bent creatief. Voor elk vraagstuk van de klant heb jij een passende oplossing

 • Je bent communicatief vaardig, zowel in het Nederlands als Engels

 • Je werkt zorgvuldig, kan complexe dingen simpel maken en weet te prioriteren

 • Je hebt uitstekende projectmanagementskills. Van concept naar begroting, van voorbereiding, draaidag tot .mp4, jij snapt het allemaal

 •  Je hebt ervaring met het leidinggeven aan een team, weet hoe je mensen in hun kracht zet en hen te helpen hun eigen doelen waar te maken

 • Het is een pre als je ook weet hoe je een camera kunt bedienen en een simpele aanpassing in Adobe Premiere Pro of After Effects kunt doen

Wat wij bieden

 • Een fulltime contract met een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden

 • Een informele werksfeer met erg veel vrijheid

 • De ruimte om te ondernemen binnen een bestaande organisatie

 • Een erg divers klantenbestand, dus veel variatie in werk

Ben jij wie we zoeken?
Mail dan je motivatie naar Boris Scheepers via boris@scripta.nl.

Aan deze cases kun jij straks werken…

Realiseer je marketingdoelstellingen met effectieve videocontent

Contact

Adres

Bergstraat 9
3811NE Amersfoort

Over ons