Online video kun je op verschillende manieren inzetten

“Voor iedere fase van de klantreis kun je heel slim verschillende soorten video’s maken”

Storytelling

Video is zeer geschikt om jouw verhaal naar buiten te brengen. Echte mensen aan het woord te laten die vertellen over hun ervaringen. Hoe is het om bij dat bedrijf te werken, met die handicap te moeten leven, of om naar die school te gaan?

Toen we video’s mochten maken voor scholencombinatie OOZ, zette we niet de directeur voor de camera, maar lieten we zes leerlingen vertellen over hun passie. Wat beweegt ze, wat zijn hun dromen en waarom hebben ze het zo naar hun zin op één van de scholen van OOZ?

Instructievideo’s

Wat is er nu makkelijker dan gewoon in beeld te laten zien wat je bedoelt, in plaats van het met heel veel woorden uit te leggen? Daarom is video ook zo geschikt voor het overdragen van kennis. Maar je begrijpt het niet alleen sneller, je onthoudt alles ook makkelijker en kunt langer je aandacht erbij houden.

We maken uitlegvideo’s voor bijvoorbeeld het gebruik van computerprogramma’s of een nieuwe tool. Instructievideo’s over hoe je het beste zware producten kunt tillen of een verkoopgesprek voert. En voor vt wonen hebben we verschillende modules gemaakt voor hun vt wonen college’s.

Recruitmentvideo’s

Het vinden van goede mensen is in deze tijd voor veel bedrijven lastig. Wat heel goed helpt is om te laten zien in wat voor een bedrijf kandidaten terecht komen. Wie worden hun collega’s. Wat voor een werk gaan ze straks doen. Hoe ziet een werkdag er uit En geen betere manier om dat te laten zien dan met een video.

Voor bijvoorbeeld recruiter Harvey Nash hebben we medewerkers van één van hun klanten (Tennet) uitvoerig uit de doeken laten doen wat hun werk inhoudt, en waarom ze het met zoveel plezier doen.

(live) registraties

Wanneer je een evenement organiseert dan is het altijd de moeite waard om dat vast te leggen. Om (de inhoud van) je evenement te delen met iedereen die er niet bij kon zijn. Om mensen enthousiast te maken voor een volgend evenement. Maar ook om de mensen die wel aanwezig waren nog even terug te laten kijken op een mooi evenement.

We verzorgen veel registraties, van klein tot groot, en ook live(streams). Van een informatieve bijeenkomst over erfrechtplanning tot het vastleggen van de strijd om de beste trekkerchauffeur van Nederland. Onze grootste klus is ontegenzeggelijk het Truckstarfestival in Assen, dat we al jaren mogen vastleggen.

Journalistieke video’s

Een inhoudelijke en onafhankelijke boodschap past natuurlijk prima in een video. Ook als je deze voor marketingdoelen wil inzetten. Zolang de inhoud maar aantrekkelijk en relevant is voor de doelgroep die jij wil bereiken.

Voor bijvoorbeeld het magazine Boerderij hebben we een wekelijks journaal gemaakt, aangevuld met journalistieke reportages vanuit het hele land. En voor nu.nl hebben we een serie van vier video’s gemaakt. Daarin gaven wetenschappers duiding bij online circulerende twijfel en weerstand tegen coronavaccinaties. Wij verzorgden niet alleen alle opnames, maar deden ook research naar de ‘twijfelberichten’ en selecteerden de wetenschappers.

Corporate movies

Waar staat jouw bedrijf voor? Wie zijn jullie en waar geloven jullie in? Welke producten of diensten leveren jullie dan? En waarom moet men klant bij jullie worden, of bij jullie komen werken? Met een aansprekende corporate movie geef je antwoord op al deze vragen.

Een corporate movie kan een bedrijfsportret zijn. Of een video die laat zien hoe jullie als bedrijf tegen een voor jullie belangrijk thema aankijken. Voor Rivertex maakten wij een overzicht van al hun productgroepen, waarbij hun passie voor innovatie de rode draad vormt. 

Web series

Wil je jouw doelgroep over een langere tijd aan je binden, dan is een webserie een heel goed middel. Door met een vaste regelmaat een zelfde soort video’s te delen, weet jouw publiek precies wat het kan verwachten.

Voor Misset Uitgeverij hebben we de mooie webserie ‘De opvolger’ gemaakt, om boeren na te laten denken over de opvolging van hun bedrijf. En voor Philadelphia Zorg hebben we de serie ‘Philala’ gemaakt, waarin Harm Edens telkens een muzikant interviewt over zijn of haar instrument.

Journaals

Heb je vaak iets te vertellen dat ook echt relevant is voor jouw doelgroep, dan kan een journaal een goede insteek zijn. Zorg dan wel voor een vaste frequentie, zodat men weet wanneer jouw volgers weer nieuws van jou kunnen verwachten.

Voor Philadelphia Zorg hebben we tijdens corona een dagelijks journaal gemaakt. Voor Boerderij maken we een wekelijks journaal. Maar eens per maand of zelfs eens per kwartaal is ook een prima frequentie.

Testimonials

Wat is er nu krachtiger dan jouw klanten te laten vertellen waarom ze zo blij zijn met jouw product. Helemaal wanneer je die klant zo ongeveer recht in z’n ogen kunt kijken. Dat geeft pas vertrouwen.

Onze ervaring is dat tevreden klanten graag meewerken aan een testimonial. En dat een klantverhaal echt overtuigend wordt als je het zelf hoort en ziet.

Reportages

De klassieke vorm van een reportage is dat een journalist met een cameraman en een geluidsman het land in trekt om zijn onderwerp vast te leggen. Tegenwoordig zie je dat deze rollen steeds meer door één en dezelfde persoon worden ingevuld, de zogenaamde camjo (cameraman journalist).

Maar reportages zijn ook een heel krachtig middel voor videomarketing, juist door het journalistieke karakter ervan. Het helpt je om onderwerpen op de kaart te zetten, draagvlak te creëren of op een relevante manier een bedrijfsactiviteit onder de aandacht te brengen.

Talkshows

Een onderhoudende manier om inhoudelijk een onderwerp te bespreken, is een talkshow. Een interviewer met één of meerdere gasten, meestal aan een tafel of desk. Het is een hele natuurlijke manier om als kijker een gesprek te volgen, en daardoor is de overtuigingskracht groot.

Tegenwoordig kun je met best eenvoudige middelen (vaste studiosetting, camera’s op afstand) al een aardige talkshow optuigen.

Commercials

Bij commercials denk je meestal direct aan radio of televisie, maar ook online video kun je als commercial inzetten. Dat kan een eenvoudige opsomming van de pluspunten van een merk, product of dienst zijn. Maar beter werkt het wanneer er echt een goed idee achter zit. Dan wordt de commercials meer gebruikt om een (mini) verhaaltje te vertellen.

Weten welke vorm van video het beste bij jouw marketingdoelstellingen past?
Neem gerust even contact met ons op.

Realiseer je marketingdoelstellingen met effectieve videocontent

Contact

Adres

Bergstraat 9
3811NE Amersfoort

Over ons