Met een animatie-video heb je onbegrensde mogelijkheden

Animatie is een populaire videovorm die vooral vaak wordt ingezet wanneer je iets wil uitleggen. Een animatievideo heeft meestal een wat toegankelijkere uitstraling, en kan precies laten zien en vertellen wat jij aan jouw kijkers duidelijk wil maken. Wanneer animaties het beste werken?

  • Als je complexe zaken eenvoudig en visueel wil maken.
  • Als je ingewikkelde diensten of producten wil laten zien, die in het echt lastig in beeld te brengen zijn.
  • Je later nog regelmatig dingen in de video wil kunnen aanpassen.
  • Je de stijl van de video ook wil gebruiken in andere communicatiemiddelen.
  • Je liever niet met echte mensen werkt.

Animatie-video’s heb je in alle soorten en maten, afhankelijk van hoe gedetailleerd en dynamisch jij de video wil hebben. Maar ook hele eenvoudige animaties kunnen vaak al heel goed werken. Wat voor een animatie je ook kiest, je hebt altijd het voordeel dat:

  • Er geen beperkingen zijn. Alles wat je kunt bedenken, kun je laten gebeuren in een animatie-video.
  • Je saaie of ingewikkelde informatie tot leven kunt brengen en aantrekkelijk kunt maken.
  • Je jouw huisstijl helemaal kunt doorvoeren en overal in terug kan laten komen.
  • Je niet afhankelijk bent van externe omstandigheden (het weer, figuranten, locaties, vergunningen, etc).
  • Je volledig kan focussen op jouw verhaal (alle verstorende elementen kun je weglaten, en je kunt precies op datgene inzoomen wat jij belangrijk vindt).

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een animatie-video, mail dan even naar thomas@scriptavideo.nl en ik plan direct een (digitale) afspraak met je in.

Enkele voorbeelden van verschillende soorten animatie-video’s.

Uitlegvideo’s

Voor pensioenfonds BPF Schoonmaak hebben we verschillende animatie-video’s gemaakt. Over hoe een pensioen nu precies werkt, de automatische waardeoverdracht bij kleinere pensioenen of de indexering van het pensioen. Stap voor stap wordt in heldere taal het specifieke onderwerp uitgelicht, en ondersteund met bijpassend beeld.

Door te kiezen voor animatie, is het betrekkelijk eenvoudig om jaarlijks bijvoorbeeld het percentage van de indexatie aan te passen zonder ingrijpende veranderingen in de video te hoeven doorvoeren.

Bedrijfsvideo

Een animatie-video is ook een prima middel om je bedrijf te presenteren. Zeker wanneer je bijvoorbeeld werkt voor kwetsbare mensen, die je liever niet persoonlijk in beeld wil brengen. Of wanneer je een helder verhaal wil vertellen over de achtergronden en drijfveren van jouw organisatie.

Voor Stichting MVI hebben we hun verhaal in een eenvoudige animatie samengevat, met aansprekende beelden die aansluiten op hun huisstijl. De beelden/personage’s gebruikt Stichting MVI ook in veel andere communicatiemiddelen, waardoor men zich consistent en herkenbaar presenteert naar alle stakeholders.

Doortrekken van een huisstijl

Zorgorganisatie Domus Magnus werkte al met het karakterfiguur Bas. Wij hebben Bas voor ze tot leven gebracht, en ingezet als leidend karakter in een animatie-video over een aantal interne verbetertrajecten.

Het doorvertalen van bestaande vormgeef- of huisstijlelementen naar een animatie-video is een stap waarmee Scripta Video graag helpt. Dat kan zijn door bijpassende personage’s te creëren, maar ook heel simpel door dynamische effecten toe te voegen aan de huidige huisstijl.

Motion graphics

Een vorm van animatie is het gebruik van motion graphics. Daarmee kunnen we bewegingseffecten toevoegen die zorgen voor meer duidelijkheid of meer dynamiek.

Ook bij de vt wonen college’s hebben we veelvuldig gebruik gemaakt van motion graphics. Om de impact van bijvoorbeeld lichtinval of kleurgebruik duidelijk te maken, ruimtelijke indelingen met elkaar te vergelijken of het effect van een specifieke interieur-ingreep te laten zien.

Animatie als ondersteuning

Animaties zijn ook zeer geschikt als ondersteuning binnen andere videovormen. In de vorm van motion graphics, dynamic art work of complete animatie.

Voor Springer Healthcare hebben we bijvoorbeeld veel pitchvideo’s gemaakt waarin artsen of wetenschappers complexe medische ontwikkelingen uit de doeken doen. Om het verhaal aantrekkelijker, duidelijker en doorgrondelijker te maken laten we naast de spreker ondersteunende animaties zien.

Screencapture animaties

Een zeer laagdrempelige vorm van animaties is het gebruik van screencapture. Daarin nemen we de kijker bijvoorbeeld stap voor stap mee langs alle relevante features van een nieuw softwareprogramma, precies zoals het er straks bij het gebruik van de software ook uit gaat zien. 

Je kunt heel eenvoudig menu’s, functies en knoppen uitlichten, en precies laten zien wat er vervolgens op het scherm gebeurd.

“Met een goede animatie breng je zelfs de meest saaie cijfers tot leven”

Realiseer je marketingdoelstellingen met effectieve videocontent

Contact

Adres

Bergstraat 9
3811NE Amersfoort

Over ons