Wij begrijpen hoe je met video alles eenvoudig kunt uitleggen.

Video is een krachtig middel om mensen dingen te leren. Van noodzakelijke vakinformatie tot inspirerende lifehacks en van de werking van een nieuw softwarepakket tot de beste manier om in je werk zware spullen te tillen. Waarom werkt video zo goed om dingen uit te leggen en te leren?

 • Beeldend: je ziet letterlijk wat iemand je wil laten zien of leren
 • Toegankelijker: mensen nemen makkelijker kijkend informatie op dan lezend
 • Herkenbaarheid, zeker bij het aanleren van gedrag
 • Interactieve mogelijkheden, bijvoorbeeld directe toetsing na modules
 • Eigen tempo
 • Prikkelt meerdere zintuigen

Uitleg- en instructievideo’s zijn er in vele soorten en maten. Van een spreker voor de camera tot rollenspellen met acteurs en van productdemonstraties tot complete animaties. Wil je informatie overbrengen, denk dan eens aan één van de volgende vormen van video:

 • Expertvideo’s
 • How-to-video’s
 • Binge learning
 • Q&A
 • Productdemonstratie
 • Animatie
 • Trainingsvideo’s
 • E-learning

Bij Scripta Video hebben we veel ervaring met het maken van dergelijke video’s. Van expertvideo’s voor de ANWB tot trainingsvideo’s voor de Ofed Academy. Van inspirerende lesmodules voor de vt wonen colleges tot Q&A-video’s voor het Nederlands Bureau voor toerisme en congressen. En van animatievideo’s voor APG tot inspiratievideo’s voor Philadelphia Zorg. Zullen we eens kijken of we voor jou ook een goede kennisvideo kunnen maken?

Mooie voorbeelden van instructievideo’s

De Ofed Academy

Voor Ofed (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de Elektrotechnische Detailhandel) hebben we voor verschillende modules trainingsvideo’s gemaakt voor hun Ofed Academy.

vt wonen college’s

Voor de colleges van vtwonen hebben we inmiddels al 118 video’s mogen maken, verdeeld over 6 verschillende cursussen. Van KLEUR IN HUIS tot MOODBOARD MAKEN en van DROOMTUIN tot SLIM INDELEN. 

Q&A-video’s voor NBTC

Voor het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) hebben we een aantal Q&A-video’s gemaakt waarin een vaste presentator verschillende congresorganisatoren bevraagd over het organiseren van congressen ten tijde van corona.

Uitlegvideo’s projectleidersgilde

Om de nieuwe projectwerkwijze binnen Philadelphia Zorg helder voor het voetlicht te krijgen bij de betrokken medewerkers, hebben we een aantal uitlegvideo’s gemaakt. Ondersteund met een paar eenvoudige motion graphics wordt daarin de beoogde nieuwe werkwijze overzichtelijk toegelicht.

Kennisvideo’s Nu.nl

Voor nu.nl hebben we een serie van vier kennisvideo’s gemaakt. Daarin geven wetenschappers duiding bij online circulerende twijfel en weerstand tegen coronavaccinaties. Wij verzorgden niet alleen alle opnames, maar deden ook research naar de ‘twijfelberichten’ en selecteerden de wetenschappers.

Animatie video’s

Animatie-video’s zijn uitermate geschikt om complexe materie op een eenvoudige wijze begrijpelijk te maken. Voor het APG-fonds BPF Schoonmaak hebben we een aantal animatie-video’s gemaakt waarin verschillende aspecten rondom het pensioen helder worden uitgelegd.

Inspiratie video’s

Voor Philadelphia Zorg hebben we de serie ‘Philala’ gemaakt, waarin Harm Edens telkens een muzikant interviewt over zijn of haar instrument. De video’s zijn met name bedoeld om de cliënten van Philadelphia Zorg te inspireren om nog meer vaan muziek te genieten. Of zelf een instrument te gaan bespelen.

Expert-video’s ANWB

Om de kennis van de ANWB-experts wat beter onder de aandacht te brengen bij de ANWB-leden, hebben we in een creatief format de ANWB-experts de ruimte gegeven om in een informatieve video hun expertise te etaleren. 

Screen capture video’s

Om bijvoorbeeld gebruikers van een softwarepakket te instrueren over de mogelijkheden van het pakket, gebruiken we vaak screen capture video’s. Daarin nemen we de kijker stap voor stap mee langs alle relevante features van het programma, precies zoals het er straks bij het gebruik van de software ook uit gaat zien.

Lifehacks Plus Magazine

Voor Plus Magazine hebben we tientallen lifehacks opgenomen: ongecompliceerde, korte video’s die op een luchtige manier laten zien hoe je het leven een stukje eenvoudiger kunt maken.

Jouw kennis delen met een informatieve video?
Neem gerust even contact met ons op.

Realiseer je marketingdoelstellingen met effectieve videocontent

Contact

Adres

Bergstraat 9
3811NE Amersfoort

Over ons