Met een recruitmentvideo haal je snel de beste krachten in huis.

Video is een zeer krachtig middel om meer en betere kandidaten te vinden voor jouw openstaande vacatures. Met een goede recruitmentvideo kun je niet alleen jezelf veel beter profileren (dan met de vaak standaard vacatureteksten), maar je bereikt ook veel meer potentiële kandidaten.

  • Vacatures met een video worden meer dan 10x zo vaak gedeeld
  • Bedrijven worden vaker gevonden en positiever gewaardeerd
  • Het sollicitatiepercentage is hoger (35% meer conversie)
  • Bovendien krijg je kandidaten die gerichter solliciteren (omdat ze beter weten wat ze kunnen verwachten van jouw vacature) en beter passen bij jouw bedrijf.

Er zijn veel verschillende invalshoeken mogelijk om met recruitmentvideo’s jouw bedrijf er positief uit te laten springen. Voor sommige bedrijven werkt humor heel goed, voor anderen juist weer niet. Je kunt er voor kiezen om de focus te leggen op een specifieke vacature, een afdeling of juist op jouw bedrijf als geheel. Veel gebruikte concepten zijn:

  • Bedrijfsvideo
  • medewerker aan het woord
  • (werk)sfeervideo
  • de werkdag van …
  • collega’s aan het woord

Een paar voorbeelden van recruitmentvideo’s

Aqualab Zuid

Aqualab Zuid is een onafhankelijk en ministerieel erkend laboratorium, dat onderzoek doet naar levensbehoefte nummer één: drinkwater. De video is gericht op het vinden van geschikte kandidaten voor vacatures in de buitendienst. Bij het zien van de video krijg je vast wel een gevoel naar wat voor een soort professionals Aqualab Zuid op zoek is. 

Saar aan huis

Op zoek naar nieuwe Saars koos mantelzorgaanbieder Saar aan huis er voor om een inkijkje te geven in het dagelijks werk van een Saar. De video geeft een goed beeld van de warme band tussen de Saar en de client, en laat zien zien wat je als Saar met jouw werk teweeg kunt brengen. In de video komen zowel de Saar als de client aan het woord, en volgen we de twee bij één van hun gezamenlijke activiteiten. 

Tennet

In opdracht van recruiter Harvey Nash hebben we voor hun klant Tennet voor een aantal verschillende vacatures recruitmentvideo’s gemaakt. Omdat het gaat om vacatures met veel specifieke vaardigheden (die je niet in een lange tekst wil lezen), laten we diverse medewerkers uitvoerig uit de doeken doen wat hun werk nu precies inhoudt, en waarom ze het met zoveel plezier doen.

Emoss

In deze recruitmentvideo voor Emoss nemen we op een luchtige manier een kijkje achter de schermen bij Emoss. We laten verschillende medewerkers kort even aangeven waarom zij zo graag bij Emoss werken, en tegelijkertijd zien we wat Emoss precies doet en dat het echt een heel mooi en innovatief bedrijf is.

Albero Scholengroep

In deze recruitmentvideo voor Albero Scholengroep laten we niet alleen zien hoe leuk het werk op de verschillende aangesloten scholen is, maar zoomen we vooral ook in op de aantrekkelijke omgeving waar deze scholen gehuisvest zijn: de provincie Zeeland. Hou je van water, strand, natuur en een gemoedelijke sfeer, dan zit je (na je werk) wel goed bij de Albero Scholengroep.

Brookz

Brookz is het grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland. Sinds kort kun je op Brookz.nl ook terecht voor relevante vacatures in de overnamewereld. Om bedrijven te ondersteunen bij het vinden van de juiste kandidaten voor hun openstaande vacatures, biedt Brookz de mogelijkheid om deze te ondersteunen met een door Scripta Video gemaakte recruitmentvideo.

Na het zien van een aansprekende recruitmentvideo, voelen veel geschikte kandidaten zich direct al verbonden met het bedrijf.

Videomarketing

Natuurlijk kunnen wij jou ook helpen om jouw recruitmentvideo bij de juiste kandidaten onder der aandacht te brengen. Of het nu gaat om Google-ads, een LinkedIn campagne of het inzetten van Facebook of Instagram, wij weten hoe het werkt én wat werkt. Ook de op één na grootste zoekmachine ter wereld, YouTube, is voor veel vacatures een waardevolle vijver om in te vissen.

Samen aan de slag om jouw vacatures effectief in te vullen?
Neem gerust even contact met ons op.

Realiseer je marketingdoelstellingen met effectieve videocontent

Contact

Adres

Bergstraat 9
3811NE Amersfoort

Over ons