Wij weten hoe je met zorg de juiste video maakt

Ook in de zorgsector wordt video steeds vaker ingezet. Gericht op verschillende doelgroepen, van artsen tot patiënten en van familie tot potentiële zorgmedewerkers. En dus ook voor veel verschillende doeleinden. Denk aan:

  • Recruitmentvideo’s voor het werven van zorgpersoneel
  • Instructievideo’s, zowel gericht op patiënten als op zorgprofessionals
  • Kennisvideo’s
  • Inspiratievideo’s voor tijdens de revalidatie of in de dagopvang
  • Entertainmentvideo’s
  • Registraties van seminars of andere kennisbijeenkomsten

Het maken van video’s voor de zorgsector vraagt vaak om een speciale aanpak. Zeker bij opnames op zorglocaties of wanneer je te maken hebt met kwetsbare groepen. Scripta Video heeft veel ervaring met het maken van video’s voor de zorg.

  • We werken met veel respect voor arts, patiënt en zorginstelling
  • We zorgen er voor dat tijdens opnames iedereen zich op zijn gemak voelt, zowel patiënten, hun familie als het zorgpersoneel
  • We respecteren alle geldende hygiëneregels
  • We begrijpen heel goed hoe je met video een specifieke doelgroep kunt aanspreken, of dit nu kinderen zijn, ouderen of medisch specialisten.

Dit zorgvuldige werk doen we voor bijvoorbeeld Menzis, Philadelphia Zorg, Saar aan huis, Het Nationaal Ouderenfonds, Vilans, Springer Healthcare en Domus Magnus. Maar we gaan natuurlijk ook graag voor jouw zorgorganisatie aan de slag. Zullen we eens kijken of we samen tot goede ideeën kunnen komen?

Mooie voorbeelden van video’s voor zorgorganisaties

Case Philadelphia Zorg

Een vast ritme is voor de cliënten van Philadelphia Zorg zeer belangrijk. Toen tijdens corona de dagbesteding moest sluiten, en er ook geen bezoek meer mogelijk was, ontwikkelde Scripta Video binnen 48 uur een heus videokanaal. Via livestreams en eerder opgenomen programma’s werden vanuit het hoofdkantoor van Philadelphia Zorg in Amersfoort dagelijkse uitzendingen verzorgd. Alle videocontent is speciaal gemaakt voor (en soms ook door) de doelgroep.

Saar aan huis

In de serie Saar in beeld komen zowel de Saars aan het woord als hun cliënten. Iedere video belicht een specifiek thema in het leven van de oudere, en in alle video’s is goed te zien wat voor een mooie, warme band er bestaat tussen client en Saar.

De video’s geven daarmee zowel voor potentiële Saars als voor (hulpbehoevende) ouderen en hun familie een helder en vertrouwenwekkend beeld van hoe het is om bij of met Saar aan huis te werken.

Sfeerimpressie congres Waardigheid en trots

Voor Vilans hebben we een sfeerimpressie gemaakt van het Waardigheid en trots congres. De video moest een globaal beeld geven van de verschillende activiteiten die tijdens het congres aan bod zijn gekomen, waaronder het bezoek van de minister.

Registratie workshops voor Menzis

Voor Menzis is preventieve zorg heel belangrijk. Met een serie praktische en inspirerende workshops probeert Menzis een bijdrage te leveren aan een betere leefstijl.

Eerlijk over vaccineren

Begin 2021 werden in Nederland de eerste corona-vaccinaties gezet, maar veel mensen hadden zo hun bedenkingen over het nut en het gevaar van vaccineren. Om een zo compleet mogelijk verhaal te vertellen, mocht Scripta Video voor nu.nl een serie van vier informatieve video’s maken. Daarin gaven wetenschappers duiding bij online circulerende twijfel en weerstand tegen coronavaccinaties. Wij verzorgden niet alleen alle opnames, maar deden ook research naar de ‘twijfelberichten’ en selecteerden de wetenschappers.

Pitchvideo Rivertex

Voor Rivertex maakten wij een video die een overzicht geeft van al hun productgroepen. Eén van die productgroepen is medisch, van anti decubites matrassen tot de weefsels voor behandelmeubilair. 

Informatieve webserie

Wil je jouw doelgroep over een langere tijd aan je binden, dan is een webserie een heel goed middel. Door met een vaste regelmaat een zelfde soort video’s te delen, weet jouw publiek precies wat het kan verwachten.

Bij Philadelphia Zorg is muziek een belangrijk thema bij de invulling van de dagbesteding. Voor hun kanaal Hallo Thuis hebben we verschillende muzikale programmaseries gemaakt, van meezingen met Han den Hollander tot CarKareoke en MuziekWerktZo!  In de serie ‘Philala’ interviewt Harm Edens telkens een muzikant over zijn of haar instrument.

Mooie klanten uit de zorgsector

Nieuwe zorgcollega’s vinden?
Laat ons een recruitmentvideo maken.

Realiseer je marketingdoelstellingen met effectieve videocontent

Contact

Adres

Bergstraat 9
3811NE Amersfoort

Over ons