Case: Videoserie over coronavaccinaties voor NU.nl

Toen COVID-19 de wereld in een wurggreep hield, leek vaccinatie voor velen de meest vanzelfsprekende uitweg. Maar er waren ook genoeg mensen die daarover toch twijfelden. Voor NU.nl maakten wij een reeks video’s die meer inzicht gaf in de voor- en nadelen van vaccinaties.

  • RUIM 154.000 VIEWS VIA NU.NL

  • 115.000 KIJKERS HEBBEN MEER DAN 75% VAN DE VIDEO BEKEKEN

  • 4 ZEER TOEGANKELIJKE VIDEO´S OVER EEN BELADEN ONDERWERP

Een onderbouwde actuele videoreeks over hét topic van 2020

Over deze case

2020. Een jaar waarin de wereld te maken kreeg met een pandemie die ons lang in een wurggreep hield: COVID-19. Begin 2021 werden de eerste vaccinaties gezet, maar veel mensen hadden zo hun bedenkingen. Om een zo compleet mogelijk verhaal te vertellen, maakten wij voor NU.nl een videoserie over coronavaccinaties, waarbij objectieve informatie de boventoon voerde.

NU.nl vroeg Scripta om te adviseren over de opzet en insteek van de video’s, en deze te produceren. Scripta deed research naar fragmenten met uitspraken van twijfelaars (en regelde de afkoop van de rechten), zocht en selecteerde de verschillende wetenschappers en verzorgde de productie, opnames, regie en montage van de video’s. Binnen één maand was het concept uitgewerkt tot vier volledige video’s.

Realiseer je marketingdoelstellingen met effectieve videocontent

Contact

Adres

Bergstraat 9
3811NE Amersfoort

Over ons